Ozaveščevalna kulinarična delavnica priprave zdravih pasjih in mačjih priboljškov, julij 2023

Tudi v letošnjem juliju smo v Tehno parku Celje pripravljali njami pasje in mačje slaščice za katere je vredno dati tačko.
Ker si hišni ljubljenčki zaslužijo najboljše, smo z nadobudnimi mladimi ljubitelji živali izvedli dve ozaveščevalni kulinarični delavnici, kjer smo v kreativnem vzdušju na zabaven način ustvarjali zdrave pasje in mačje priboljške: piškotke in muffine.
Priboljški so bili povsem naravni, zdravi, brez konzervansov, umetnih barvil, ojačevalcev okusa in laktoze in smo prepričani, da so bili tako slastni, da je bilo zanje vredno dati tačko ali poljubček.
Vse kar so udeleženci skreirali so lahko odnesli domov in z njimi razveselili svoje živalske prijatelje.
Nekaj izdelanih priboljškov pa smo odnesli v zavetišče za zapuščene živali Zonzani in z njimi razveselili živali, ki nimajo te sreče, da bi imele skrbnega lastnika in dom.
Hrana zbližuje ljudi in živali. In verjamemo, da smo med kulinarično delavnico začutili prav posebno energijo, ko smo z veliko ljubezni in domišljije kreirali zdrave priboljške, hkrati pa pridobili tudi nova znanja glede primernih, neprimernih živil ali so celo strupenih živil za kužke in mucke; zakaj mačja hrana ni primerna za pse; zakaj čokolada ni primerno živilo za živali; katera hranila vsebuje uravnotežen obrok za psa?

Ozaveščevalna delavnica s področja dobrobiti živali »Pasje slaščice za katere je vredno dati tačko« je sicer na rednem programu Tehno parka Celje pod dodatna ponudba v okviru šolskega programa: https://www.tehnopark.si/Dodatna-ponudba/Pasje-slascice_1/