Uspešno izvedena interaktivna delavnica PRVE POMOČI ZA HIŠNE ŽIVALI (PES, MAČKA), oktober 2021

Oktobra smo uspešno ponovili izvedbo interaktivne delavnice PRVE POMOČI ZA HIŠNE ŽIVALI. Delavnica je bila primerna za vse odgovorne imetnike psov in mačk. Na delavnici smo obnovili in nadgradili znanja s področja preventive in pravilnega nudenja prve pomoči hišnemu ljubljenčku (psu, mački) in s tem preprečili resnejše obolenje in slab izzid njegove poškodbe, zastrupitve, posledice stresa.

V nujnih primerih sta hitrost in pravilnost ukrepanja ključna za prognozo preživetja in ozdravitve psa oz. mačke in zelo pomembna za varnost in zdravje njihovih skrbnikov.

Delavnica je bila izvedena v obliki tečaja (teoretični in praktični prikaz): udeleženci so korak za korakom spoznali, kako pomagati psu ali mački, če se zgodi nesreča / poškodba.

Hvala udeležencem za udeležbo in aktivno ter srčno sodelovanje ter pozitivne odzive po zaključku.

Udeležnka M (objavljeno na Facebooku):
Vedno poudarjam “v znanju je moč”. Še eno izobraževanje je za nami. Moje osebno mnenje je, da bi moral vsak, ki ima psa opravit bbh in tečaj prve pomoči. To so osnove. Za nas je pa še posebej pomembno saj imamo na dnevni ravni opravka s kužki različnih starosti in z zdravstvenimi tegobami, ki jih leta prinašajo. Pomembno je, da znamo ocenit stanje kužka pred prevzemom na nego oz. da lahko na morebitne težave, ki jih med nego opazimo, opozorimo lastnike. Poleg tega nam tako znanje lahko pride prav ob prometnih nesrečah kjer so udeleženci tudi kužki in muce, če kje na cesti srečamo poškodovanega ali bolnega kužka ali muco in nenazadnje v domačem okolju kjer pride do poškodb ali nezaželenega užitja različnih stvari ( čistila, strupena hrana, rastline,…). Tečaj je bil super zanimiv sploh drugi del, kjer je veterinar v praksi pokazal kako obravnavano različne zdravstvene težave, pristopimo k poškodovani živali ( kužku ali muci) in nudimo prvo pomoč dokler ne pridemo do ustreznega zdravljenja.