Uspešno – še zadnjič v letošnjem letu 2020, uspešno izvedeno USPOSABLJANJE ZA VOZNIKE ŽIVALI– “Za dobrobit živali pri njihovem prevozu”, december 2020

S tečajem, ki smo ga izvedli v decembru, so uspešno zaključili usposabljanje še zadnji vozniki in oskrbniki za prevoz živali v letošnjem letu.

Nit niza letošnjih tečajev je bila: »KAR JE DOBRO ZA ŽIVALI, JE DOBRO ZA LJUDI, KAJTI ŽIVALI SO ČUTEČA BITJA«.
Tečaje izvajamo kot pooblaščeni izvajalec Uprave RS za varno hrano, veterinarstvo in varstvo rastlin.
Dober človek si takrat, ko razviješ sočutje (do živali in ljudi). Če nam ta čut ni dan v zibelko je nujno, da pridobivamo čim več novih znanj in izkušenj, ki nam odpirajo nov pogled na počutje živali in kako to vpliva na nas, ljudi.

To leto je bilo res posebno za vse nas, tako za predavatelje kot udeležence usposabljanj. Pridobili smo povsem nove izkušnje, povezali smo se s izjemnimi novimi ljudmi, spoznali nove čudovite kraje ter kljubovali “koroni” s srečanji v varnem virtualnem okolju.

Z mnogimi vami smo ostali v stikih in se že srečujmo tudi na drugih področjih našega dela s področja enovite dobrobiti živali, kot so Usposabljanje za klavničarje, Usposabljanje za oskrbnike hišnih živali, Prva pomoč za hišne živali, Delavnica varstvo živali kot dejavnost,…

Obožujemo svoje delo. Zelo smo počaščeni, v veliko veselje nam je in kot poslanstvo si štejemo, da sodelujemo z vami udeleženci usposabljanj, ki se zavedate, da so živali čuteča bitja in da je dolžnost in nenazadnje tudi korist vsakega imetnika živali, da zagotovi osnovne pogoje za njihovo običajno vedenje.

Hvala predavateljem za predano, strokovno delo in pozitivno energijo.

Vse dobro, srčno vožnjo, ostanite zdravi.

Se že veselimo skupnih srečanj v letu 2021.