15.6.2019, Ljubljana – Prva pomoč za hišne živali – 4 urna interaktivna delavnica

NOV TERMIN IN NOVA LOKACIJA

4 urna interaktivna delavnica PRVE POMOČI ZA HIŠNE ŽIVALI

KDAJ: sobota, 15.6.2019 od 9h do 13h
KJE: Ljubljana
Info in prijave: ww.razpis.si, 041 798 731, simona@salej.net
Kotizacija: 49€
V skladu s 1. točko 94.člena Zakona o davku na dodano vrednost, se DDV ne obračuna.

ROK ZA PRIJAVO: 10.6.2019.
Prijave so nujne, ker je število mest omejeno.

NAČIN PRIJAVE: izpolnete in podpišete prijavnico in nam jo pošljete na naš naslov.
PRIJAVNICA: Prijavni obrazec, prva pomoč za hišne živali

Na delavnici boste obnovili in nadgradili znanja s področja preventive in pravilnega nudenja prve pomoči hišnemu ljubljenčku (psu, mački) in s tem preprečili resnejše obolenje in slab izzid njegove poškodbe.
V nujnih primerih sta hitrost in pravilnost ukrepanja ključna za prognozo preživetja in ozdravitve psa oz. mačke in zelo pomembna za varnost in zdravje njihovih oskrbnikov. Udeležencem predstavimo tudi princip pravilnega transporta bolne in poškodovane živali do ustrezne strokovne veterinarske oskrbe v nujnih primerih.

Delavnica je izvedena v obliki tečaja (1. del teoretični, 2. del praktični): korak za korakom spoznamo in se s pomočjo »svojih plišastih« živalic povsem praktično naučimo, kako pomagati psu ali mački, če zboli oz. se zgodi nesreča / poškodba.

Program bosta izvedli doktorica veterinarske medicine, z večletnimi izkušnjami na področju klinične prakse malih živali in aktivna lastnica terapevtskega psa ter univ. diplomirana biologinja, predavateljica v programu usposabljanj za oskrbnike hišnih živali in prevoznike živih živali.

Na delavnici bomo spoznali:
– zakonske podlage s področja zdravstvenega varstva hišnih živali,
– kaj storiti, ko najdemo poškodovano hišno žival,
– kako ukrepati, ko se naš kuža ali muca poškoduje ali zboli,
– kako improvizirati v nujnem primeru – uporabiti razpoložljive predmete za izdelavo nagobčnika, nosil, opornice,
– teoretične osnove prve pomoči psu in mački in preventiva proti boleznim in poškodbam,
– praktični prikaz in praktične vaje udeležencev nudenja prve pomoči psu in mački v nujnih primerih: dehidracije; zoonoz; poškodb okončin, repa, glave, trebuha; krvavitve (notranje, zunanje, močne, blage); zlomov (odprti, zaprti); poškodb oči, ust, žrela; opeklin; piki žuželk; zastrupitve (kemikalije, strupi, žuželke, rastline, hrana),
– prikaz in preizkus oskrbe ran, umetnega dihanja »usta na nos«, masaže srca, preveza gobca, namestitve živali na nosilo in transport do veterinarja, rokovanja z bolno živaljo,…

Delavnica je primerna za vse odgovorne imetnike hišnih žvali:
lastniki psov in mačk; zaposleni in prostovoljci društev za zaščito živali in zavetišč za zapuščene živali; sprehajalci in oskrbovalci kužkov in muc v hotelih, penzionih; vzreditelji psov in mačk; izvajalci dejavnosti salonov in šol za kužke in muce; vsi predani in odgovorni ljubitelji hišnih živali.

Vljudno vabljeni!