15.3.2019 v Celju, Prva pomoč za hišne živali (tečaj – interaktivna delavnica)

KDAJ: 15.3.2019 od 16:30 do 20:30
KJE: v Celju
INFO in PRIJAVE: 041 798 731, simona@salej.net
KOTIZACIJA: 39€
V skladu s 1. točko 94.člena Zakona o davku na dodano vrednost, se DDV ne obračuna.

Način prijave: izpolnete in podpišete prijavni obrazec in nam ga pošljete.
Prijave so nujne, ker je število mest omejeno.

Vabimo vas na 4-urno interaktivno delavnico, kjer boste obnovili in nadgradili znanje s področja preventive in pravilnega nudenja prve pomoči hišnemu ljubljenčku (psu, mački) in s tem preprečili resnejše obolenje in slab izzid poškodbe. V nujnih primerih sta namreč hitrost in pravilnost ukrepanja ključna za prognozo preživetja in ozdravitve psa oz. mačke in zelo pomembna za varnost in zdravje nas imetnikov živali. Udeležencem predstavimo tudi pomen in način transporta živali do ustrezne strokovne veterinarske oskrbe v nujnih primerih.
Prva pomoč NI nadomestilo za strokovno veterinarsko oskrbo!

Delavnica je izvedena v oblika tečaja (1. del teoretični, 2. del praktični), da udeleženci korak za korakom spoznajo in se s pomočjo »svojih plišastih« živalic naučijo, kako pomagati psu ali mački, če zboli oz.se zgodi nesreča.
Program bosta izvedli doktorica veterinarske medicine,z večletnimi izkušnjami na področju klinične prakse malih živali in aktivna lastnica terapevtskega psa ter univ. diplomirana biologinja, predavateljica v programu usposabljanj za oskrbnike hišnih živali in prevoznike živih živali.

Na delavnici bomo spoznali:
– zakonske podlage s področja zdravstvenega varstva in zaščite hišnih živali,
– kaj storiti, ko najdemo poškodovano hišno žival,
– kako ukrepati, ko se naš ljubljenček – kuža ali muca poškoduje ali zboli,
– kako improvizirati v nujnem primeru – uporabiti razpoložljive predmete za izdelavo nagobčnika, nosil, opornice,
– teoretične osnove prve pomoči psu in mački in preventiva proti boleznim in poškodbam,
– praktični prikaz in praktične vaje udeležencev nudenja prve pomoči psu in mački v nujnih primerih: dehidracije; zoonoz; poškodb okončin, repa, glave, trebuha; krvavitve (notranje, zunanje, močne, blage); zlomov (odprti, zaprti); poškodb oči, ust, žrela; opeklin; piki žuželk; zastrupitve (kemikalije, strupi, žuželke, rastline, hrana),
– prikaz in preizkus oskrbe ran, umetnega dihanja »usta na nos«, masaže srca, preveza gobca, namestitve živali na nosilo in transport do veterinarja, rokovanja z bolno živaljo,…

Delavnica je primerna za vse odgovorne imetnike hišnih žvali: lastniki psov in mačk; zaposleni in prostovoljci društev za zaščito živali in zavetišč za zapuščene živali; sprehajalci in oskrbovalci kužkov in muc v hotelih, penzionih; vzreditelji psov in mačk; izvajalci dejavnosti salonov in šol za kužke in muce; vsi predani in odgovorni ljubitelji hišnih živali.

V ceno kotizacije je všteto: prisotnost na izobraževanju, vaje, gradivo in potrdilo o udeležbi.

Vljudno vabljeni!

PRIJAVNI OBRAZEC: Prijavni obrazec, prva pomoč za hišne živali