Celje, 22.9.2018: usposobili smo novo skupino oskrbnikov hišnih živali

V soboto, 22.9.2018 v Celju smo uspešno izvedli usposabljanje s preizkusom znanja in usposobili novo skupino oskrbnikov hišnih živali.

V prijetnem konstruktivnem vzdušju smo predavatelji udeležencem posredovali aktualne informacije o veljavni zakonodaji na področju zaščite hišnih živali, zahtev na področju tujerodnih invazivnih živalskih vrst, fizioloških potreb najpogostejših vrst hišnih živali. Dr. veterinarske medicine pa je s praktičnim prikazom predstavil prvo moč hišnim živalim, pravilen princip rokovanja s hišnimi živalmi in varnost osebja, ki hišne živali varuje v hotelih ali varstvih za hišne živali, prodaja živali v trgovinah, so organizatorji razstav s hišnimi živalmi, sprehajalci kužkov, delujejo v društvih za zaščito živali oz. so v kakršne koli drugem odnosu s hišnimi živalmi.

Udeleženci in predavatelji smo izmenjali mnenja in poglede na povsem konkretne in pereče situacije pri posedovanju hišnih živali in pripravili nekaj pobud, ki jih bomo posredovali ustreznim organom v skupni želji, da bi bilo vsem hišnim živalim zagotovljeno dobro počutje in da bi se vsi imetniki živali zavedali, da so živali čuteče bitja, ki čutijo bolečino, srečo, trpljenje in radost.
Udeležencem čestitamo za opravljeno usposabljanje, ker vztrajate na poti za boljši jutri in veliko veselja s hišnimi živalmi.

Naslednji termin usposabljanja za oskrbnike hišnih živali: 2.2.2019.
Prijave in informacije: 041 798 731, simona@salej.net