Uspešno izvedeno Usposabljanje za prevoz živih živali, 24.8.2018

V petek, 24.8.2018 smo uspešno izvedli Usposabljanje za voznike in spremne osebe pri prevozu živih živali

Ker je neozaveščenost in pomanjkljivo znanje najpogostejši vzrok za slabo počutje, neugodje ali celo trpljenje živali med prevozom, morajo vozniki in spremne osebe pri prevozu živih živali, skladno z določili Uredbe Sveta 1/2005, pridobiti ustrezna znanja na področju dobrobiti živali med prevozom.

Kot pooblaščeni izvajalec Uprave za varno hrano, veterinarstvo in varstvo rastlin smo v petek, 24.8.2018 v Šentjurju pri Celju uspešno izvedli Usposabljanje za voznike in spremne osebe pri prevozu živih živali (skladno z Uredbo Sveta 1/2005).

Številni udeleženci usposabljanja so imeli med usposabljanjem priložnost pridobiti nova znanja ter izmenjati lastne izkušnje in mnenja tudi s predstavnico Uprave za varno hrano, veterinarstvo in varstvo rastlin iz Ljubljane, ki se nam je pridružila na predavanju. Razpravljali smo o splošnih pogojih pri prevozu živali, spremnih listinah, primernosti živali za prevoz, prvi pomoči živalim med prevozom, o pogojih za dolge vožnje živih živali, o biovarnosti pri afriški prašičji kugi,…

Pravilni postopki pri prevozu zagotavljajo pet osnovnih svoboščin živali, kar omogoča njihovo dobro počutje in posledično korist in dobro počutje ljudem.

Vsi udeleženci, ki bodo tudi uspešno opravili preizkus znanja, bodo prejeli Potrdilo o usposobljenosti za voznike in oskrbnike v skladu s čl. 17(2) Uredbe Sveta 1/2005.

Naslednji termin usposabljanja bo v petek, 19.10.2018 in 7.12.2018 v Šentjurju pri Celju.
Info in prijave: 041 798 731, simona@salej.net

Več o usposabljanju: Vabilo – Usposabljanje za voznike in spremne osebe pri prevozu živih živali 2018